Close

By admin май 30, 2023 In Създадено от мен

Балканското радио Стримоника търси нови попълнения за екипа си

Радио Стримоника търси:

  • Рекламен мениджър
  • Продуцент за предавания
  • Водещи
  • Създатели на съдържание

Повече за нас

Многоезичното интернет радио Стримоника беше създадено като средство за общуване с определена цел. Създатели на радиото са журналистът Григорис Вериотис /член на Международната асоциация на критските журналисти и масмедии ,съосновател на радио TPR на Съюза на гръцките писатели в Германия и генерален секретар на Музея на радиото, известен още като „Велосипедистът на света“/, предприемачът Борислав Крумов и режисьорът Анатоли Костов. Григорис пристига в село Раждавица, област Кюстендил, през 2020 година с подвижното си радио студио / иновативен експонат на Музея на радиото/ и с велосипеда си, и отсяда в къщата за гости „Старата череша“на Борислав Крумов.

Така Радио Стримоника започна да излъчва своята програма. В това начинание помогнаха Hellenic Media Group/ Доброволческа журналистическа мрежа/ и след това ERT Open / Гръцко радио и телевизия Open/. Целта беше радиото да представи културната история на региона на Кюстендил и природните красоти в околността.Това усилие бе свързано с една успоредна поучителна история на двамата приятели- Борислав Крумов и Григорис Вериотис, които заедно направиха представяне през интернет, с излъчване на живо от социалните медии, как реставрират с личен труд стари къщи и им дават отново живот като къщи за гости, но и като места за култура / арт галерия, музей, дейности с фолклорен характер/.

Тази новаторска дейност прегърна обществеността, която постоянно общуваше с радиото. Много слушатели говореха с Григорис, за да научат за развитието на проекта и ,разбира се, за опита му. От работата му с радиото се заинтересуваха и доста университети, особено отделите, занимаващи се с туризъм. Важна роля в популяризирането на тази дейност изигра БНТ, която записваше от началото всичко и направи голям документален филм /по инициатива на журналиста Николай Янев/, но и други големи медии като БТА, Нова телевизия и др. С много добрата си работа съоснователят на Радио Стримоника Анатоли Костов, който координираше комуникациите, свързани с тази дейност в България, свърши изключително много, като тази история днес в Гърция е учебен материал за бъдещи радио продуценти, както и обект на семинари, които организира Музеят на радиото, самостоятелно или в сътрудничество с други институции и засяга ползата от многоезичните интернет радиа в сферата на културата и туризма. Има, разбира се, развитие в дейността на радиото. Работата му продължава като едно продължение на една втора част от специалната ни цел, която винаги се основава, за да бъдем полезни, на нашето мото „ По пътя към доброто“.

Можете да слушате в платформата на Radio Expert

Leave a reply