Close

Запишете се за участие в първото издание на Rajdavica Film Fest!

source: pixabay.com

За фестивала

Сдружение „Роден край“, Етно център „Рубин“ и „anatolikostov.eu“ Ви канят на първия кино фестивал „Rajdavica film fest“. Събитието ще се проведе в с. Раждавица и гр. Кюстендил в периода 18-24 септември 2023 година. Основна цел на фестивала е популяризирането на независими творци, на авторски късометражни игрални и документални филми. Специален фестивален фокус ще бъде екологията и популяризирането на селските райони, както в България, така и в чужбина. В рамките на всяко издание на фестивала ще се представя специална категория за вкологични или социални клипове до 3 минути на тема „Запустяло е селото… и Надеждата“.

Участие във фестивала

Изпращайте своите аудиовизуални продукции (трейлър, късометражен филм до 30 минути, ТВ филм до 27 минути, пълнометражен филм до 50 минути). Допълнителната категория е туристическа реклама на селски район.

Изпращайте различни жанрове – игрално, документално, анимационно и експериментално видео. Филмите трябва да бъдат заснети след 2020 година. 

Изпращайте своите заявки за участие до 15 август 2023 година.

Предпочитаме да получим филмите като дигитални файлове. Те могат да бъдат:

  • .mov, .avi, .mpeg, .mp4 и всеки друг контейнер;

  • H.264, XviD, MPEG4 и всеки друг кодек стига контейнерът и кодекът да доставят добро качество (HD формат или най­-малко DVD качество).

Препоръчваме:

  • Контейнер: .mov

  • Кодек: H.264 с максимално качество (приблизително 5000kbps)

  • Резолюция: 1280x720px (720p) или по-­голяма, например 1980x1080px (1080p)

За да достигне Вашият филм до по-голяма аудитория препоръчваме филмите да имат английски субтитри, включително тези, чиито оригинален език е английски.

При наличие изпращайте и трейлъри на своите продукции с цел реклама. 

Този фестивал има за цел да покаже работата на независими студия и продуценти, както български, така и международни аудиовизуални проекти. Насочени сме към създаване на късометражни игрални и документални филми. Темата на фестивала има за цел популяризиране на селските райони, както в България, така и в чужбина. Създадена е и специална категория за клипове до 3 минути с темата „Запустяло е селото… и Надеждата“. 

Авторите разрешават на организаторите на фестивала да използват откъс на аудиовизуалната продукция до 1 минута с цел реклама на фестивала.

Фестивалът няма такса за участие.

Награди

  • Специална награда на журито

  • Награда за български филм,

  • Награда за най-добър рекламен клип на селски район

  • Награда за звуков дизайн

  • Награда за най-добра идея за туристическа реклама

Събития

Фестивалът ще се проведе в с. Раждавица и гр. Кюстендил в периода 18-24 септември 2023 година.

Откриването е на 18 септември в с. Раждавица.

На 20 септември в село Раждавица ще се състои майсторски клас, с тема „Запис на звук и звукова постпродукция при създаване на аудиовизуално съдържание за интернет. Професионални съвети“. Гост лектор ще бъде звукорежисьорът Иван Андреев.

На 19 септември е организиран Workshop на актрисата Десислава Стоянова от филма на режисьора Никола Бозаджиев „Шибил“ на тема „Актьорско майсторство пред камера: Актьорът като дете“.

На 21 септември ще се състои прожекция на филмите в гр. Кюстендил.

От 19 до 23 септември ще бъде създаден аудиовизуален продукт „Златното плодородие на краището“ в рамките на „Празник на плодородието“, организиран от Община Кюстендил.

С цел създаване на контакти за бъдещи проекти, организираме Beer pong Party с музикална програма

Организаторите си запазват правото на промяна в програмата
Иван Андреев
Десислава Стоянова и Никола Бозаджиев

Места за настаняване в с. Раждавица и гр. Кюстендил

За настаняване в гр. Кюстендил се свържете с
"Туристическо бюро Кюстендил"
тел. 0878283314

Място на провеждане на фестивала