Close

By admin февруари 24, 2023 In Създадено от мен

Бъдеще за село Раждавица


„Регионът на кюстендилското село Раждавица съчетава в себе си различни природни дадености: има водопад, река Струма тече наблизо, има скални образования около каньона Шегава, пещерата на Свети Иван Рилски над село Гърбино, което пак е в района на Раждавица“, припомни в интервю за Радио Благоевград Анатоли Костов, оператор от Телевизионния център в Благоевград. Той активно рекламира природното, историческо, културно богатството на Кюстендил и региона, проявява постоянен интерес към възможностите за развитие на съвременния туризъм.

„И идеята ми е, заедно с Етноцентъра в село Раждавица, да отправим покана към филмови продуценти, които да снимат тук свои бъдещи продукции – било то игрални или документални“. За идеята ги подсеща сниман през миналата година филм в района между селата Шишковци и Раждавица, както и на над 100-годишната гара Раждавица. „Филмът е сниман за американския пазар и Раждавица ще се види в Америка“, пояснява Анатоли Костов и споделя още идеите за детски филмов лагер през лятото, както и за филмов фестивал.

„Филмовият фестивал е в процес на организация, защото е малко по-сложно. Бих искал да използвам трибуната на Радио Благоевград, за да се обърна към режисьори, сценаристи, продуценти да се свържат с нас и да ни помогнат“, покани творците Анатоли Костов.

Интервюто с Анатоли Костов чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

One Comment

  • DIMITRIOS октомври 17, 2023

    i come soon to help for beter life at RAZDAVISTA.

    Отговор

Leave a reply